Een hele dag vissen zat er ook dit weekend niet in en als ik de vooruitzichten mag geloven kan het voorlopig ook niet meer maar het is niet anders. Zonovergoten dagen maar weinig visuren. Eigenlijk is dat niet gewenst. Toch heb ik van het weekend een drietal uren aan de waterkant doorgebracht. Die tijd vergezelde Popke mij voor een groot deel en dat is maar goed ook. Daardoor zagen we in ieder geval ook een paar snoeken bovenwater. In het water hebben we talrijke snoeken waargenomen die aan het jagen waren gezien het feit dat hele scholen prooivis boven water sprong als een snoek een schot waagde. Vaak doorkliefde de rug van de jagende snoek het wateroppervlak zodat we met zekerheid konden zeggen dat het ook daadwerkelijk om snoeken ging. Op vrijdagmiddag eerst een uurtje in Mantgum zelf gevist en daarbij scoorde de geleende rode Timber Tiger van Popke een mooie 83 cm lange snoek. Op zaterdag heb ik geen hengel gezien maar Popke viste in Mantgum nog een aantal plaatsen af.

Hij wist daarbij slechts snoeken waar te nemen. Vandaag visten we een tweetal uren vanaf de kant. Popke met een Timber Tiger en ik met een spinner. Popke scoorde een mooie snoek en miste er ook nog één. Ik kon ze vandaag ook niet verleiden. De uurtjes waren mooi, zonovergoten en vol frisse winterlucht. Struinen door de polder geeft dan een extra dimensie. We hebben afgesproken dat nog eens te herhalen. Gelukkig arriveerden van de week de nieuwe vergunningen voor 2010, zodat de controleur ook weer tevreden kan zijn.