Na de dag van gisteren was ik nog even bij Popke langs gegaan om te vragen hoe zijn visdag geweest was. Als snel kwamen we erachter dat de zondag ook nog mogelijkheden bood. Ik moest ’s morgens nog wel een paar dingen doen maar om een uur of één kon ik zeker nog wel even vissen. Popke kon al eerder en zei zijn geluk te gaan beproeven in het dorp totdat ik bij hem was. Het was half één toen ik Popke belde met de mededeling dat ik gereed was om te vissen. Hij was nabij de trailerhelling en ik reed er snel naar toe. Omdat ik even moest wachten totdat Popke bij de trailerhelling was aangekomen kon ik het niet nalaten om een Timber Tiger in het water te smijten en mijn geluk te beproeven. Twee seconden later hing er een snoek aan de plug die ik zo de trailerhelling op kon vissen. Toen Popke aan kwam tilde ik net de snoek boven het steigertje uit. “Als dit geen voorteken is!” “Schitterend” De snoek werd snel teruggezet en ik stapte bij Popke aan boord. Als verassing had ik twee aanstekers bij me zodat hij weer kon roken. We zetten koers naar de Swette waar we begonnen met slepen. Na een uurtje was er dan eindelijk één die de Timber Tiger van Popke wilde grijpen. Op een goede stek aangekomen probeerden we het even met een stukje vis onder een hoempie. Dat ging van een leien dakje want al snel was er een snoekbaars aan boord. Bij de vier snoekbaarzen die Popke die ochtend al had gevangen waren we nu op zes vissen. Na een half uurtje hielden we het voor gezien en gingen we weer slepen. Dat gaf resultaat. Snel vingen we vier snoeken achter elkaar. We zaten weer in de dubbele cijfers. Op de valreep aan het einde van de dag wist Popke nog een snoekje te scoren zodat de eindstand 11 vissen omvatte. Op onze laatste stek, waar we nog even met de hoempie probeerden, kwam Sjirk voorbij varen. Hij had de smaak te pakken en wist te melden dat hij nog vijf snoeken had weten te vangen. Aanstekelijk die visserij!